Voor internetsites. Uw werk op uw persoonlijke site, maar ook op mijnexpositie.nl.
Zonder extra kosten.
Zoekt u een kunstenaar?  
  

Hieke Veenstra (Nederland)

Beeldend kunstenaar; Bedrijf: KUNST B&V, verhuur en verkoop van beeldende kunst.


Het werk van Hieke Veenstra heeft een lyrisch karakter. Kleuren zijn voor haar verbonden met klank, vandaar de term lyrisch. Grote kleurvlakken bepalen het beeld. Van invloed op haar werk is de Tibetaanse boeddhistische filosofie.

Installaties
Bij de hier links getoonde installatie gebuikt zij de materialen papier, tekst, zand, masker, goudpigment. Afmetingen: 220 x 150 cm. Jaar: 2010
Voor meer werken volg de link naar haar website.

2-D werken
Aquarel is een techniek die, net als tekenen de voorkeur heeft. Vanaf 1980 werkt Hieke met eitempera. Deze verf maakt grotere formaten mogelijk. Zij maakt de eitempera zelf. Deze brengt ze aan op houten panelen. Deze panelen zijn met linnen bespannen. Eitempera heeft veel kleurkracht, wat voor de expressie van het schilderij heel bepalend is. De suggestieve werking van kleurvlekken kan meehelpen de vorm te vinden. Een samenvallen van suggestie en oefening (in modeltekenen bijv.). Als dagelijkse oefening wordt modeltekenen en diertekenen o.a. in Dierentuin Emmen en omgeving Yde gebruikt. Deze oefening ziet Hieke Veenstra als vitamines in het werkproces. Ze doet het puur voor haar plezier.

Er zijn twee richtingen in het werk te onderscheiden. Voorstudies van modeltekenen, dierstudies in aquareltechniek en de uitwerking op (grote) panelen in eitempera. Daarnaast de abstracte werken waarbij uiterlijk en innerlijk beeld samenvallen. Vaak vormen hierbij meerdere panelen één schilderij. Deze samengestelde schilderijen ziet Hieke Veenstra als de kern in het werk.


Hieke Veenstra kenmerkt zich m.b.v.:
Acryl, inkt, grafiek, installatiesAdresgegevens:
Norgerweg 153
9494 TA Yde   (Drenthe)  

www.kunstbv.nl
Google op: "Hieke Veenstra" Kunstenaar Nederland